Friday, October 20, 2017

YEMEK BANKASINA ESKİ ÇORBA

İngiltere'de 2008 ekonomik krizi sonrasında sayısı hızla artan fakirler için son yıllarda yemek bankaları açıldı. Hayır kurumları tarafından yönetilen bu bankalara, ekonomik durumu iyi olmayan kişiler gelerek bir market gibi gıda ve diğer ihtiyaçlarını ücretsiz alıyorlar.

Peki nereden geliyor bu değirmenin suyu? Bağışlardan! Süpermarketler kapılarının yanına bir "Yemek Bankası" sepeti koydular. Buraya müşteriler alış-veriş yaparken extra malzeme alıp bırakıyorlar. Arada da özel kampanyalar düzenleniyor, dikkat etmemiş veya unutmuş olanları harekete geçirmek için. Takdir edersiniz ki sadece dayanıklı ürünler bu sepetlere gidebiliyor. Konserve, bisküvi, makarna, bebek maması, temizlik malzemesi, hijyenik malzeme, bebek bezi gibi.

Cömertliğin de sınırları var değil mi? Bu Yemek Bankalarından biri şimdi bağışçılarına bağışlarının son kullanım tarihlerini kontrol etmelerini rica ediyor. Neden mi? Çünkü Heinz konservelerinden birinin 50 yıllık olduğunu keşfetmişler. Evet 50 yıllık!! 😄 Üzerindeki eski para biriminden olan fiyat dikkati çekmiş olmalı 😁 Şirket bu konservenin üretimini 35 yıldan fazladır yapmadıklarını açıklamış.

İki ayrı konserve de 1982 yılı tarihini taşıyormuş. Yarışıyorlar sanki!

Başka bir şehir de de 1977 yılından kalma bir paket makarna bağışlanmış.

Milletin ne kıymetli malı varmış yahu! Bu kadar sene nerede, nasıl sakladınız bunları?! Böyle bağışladıklarına göre kim bilir kaç tanesini de kendileri yemişlerdir. Sığınaklara mı yığmışlardı nedir?! Aslında bunları vermek de büyük cömertlik çünkü antika sınıfına girmişler artık. Bence banka bunları açık artırma ile satsın 😁


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: