Sunday, October 08, 2006

KABUK

Dikkat ettiyseniz en güzel tatlara, en sert, en kalın kabukların altında ulaşılır.

Eğer onu elde etmek istiyorsanız çok dikkatli davranmanız gerekir,çünkü o kabuğu kırmak veya soymak özel bir beceri, teknik ve en önemlisi sabır ister. Yoksa o kabukla beraber içindekini de kırıp, parçalayabilir veya derin soyduğunuz icin asıl tadi veren kısmını yok edebilirsiniz. Sonuçta elinizde kalan sizi de hayal kırıklığına uğratır. Sonra herkes kendine göre değişik tepkiler verir;

“Kahretsin ya!! Bumuymuş!? Bunun için mi bu kadar uğraştım?! Uğraştığına değmez! “

“Kahretsin ya!! Ziyan ettim güzelim şeyi! Bir daha ki sefere daha özenli davranayım bari!”.

Eğer zedelemeden ulaşmayı başardı iseniz ne mutlu size! O güzel tadın keyifini çıkarırsınız artik. Hem lezzetin, hem de başarının keyfi!

Peki o kadar sabrınız ve isteğiniz var mı?! Cevap, hangi tadı sevdiğinizde gizlidir. Kolay ulaşılan alışılmış olan mı, yoksa zor olup, az bulunan mı?

Ne demiş atalarımız “ zahmetsiz rahmet olmaz!”.

Şimdi bu yazdıklarımı ilişkilerinize uygulamaya ne dersiniz? Bakalım neler keşfedeceksiniz!!!??

Sevgi ve sabırla kalın.

2003

No comments: