Sunday, October 08, 2006

Iyi gun/ Kotu gun dostu

Hani arkadaslar bir tanimlamamiz vardir ya Turkcemizde; "iyi gun dostu / kotu gun dostu" diye; dusundum de iki farkli anlami var bunlarin aslinda her ne kadar tekmis gibi gorunse de;

1. Sizin iyi veya kotu gununuzde dostunuz olanlar
2. Kendi iyi veya kotu gununde sizin dostunuz olanlar.

Birincisi makbuldur ama ikincisinden de hepimiz nasibimiz aliriz. Kotu gununde size yanasir, dostunuz olur ama biraz kuyruk kalkti mi, biraz kendine guveni yerine geldimi baska dostluklara yelken acar. Sanki o yasadigi kotu gunleri sizden uzaklasarak unutacaktir. Aslinda kactigi kendi gercekligidir. Onu zaten kendisi yaratmistir ve hep onunla olacaktir. Oysa o bu gercekligi sahte dostluklara eriserek yok etmeye calisir, taa ki bir gun yine sizin dostlugunuza muhtac olana kadar. O zaman ya cok gectir ya da siz yine (iyisiniz ya) kucak acarsiniz o zavalliya. ...ama nereye kadar?!!!!

"Iyi gunde ve kotu gunde" diye soz verirken dikkat edin, bakalim kimin iyi ve kotu gunu icin soz veriyorsunuz.

Nereden mi geldi aklima bunlar simdi?!! :) Kisa zamanda bir kac ornek daha yasadim da, oradan!!

Her gunun dostu olabilmeniz dilegi ile.....

19 Haziran 03

2 comments:

Anonymous said...

umrancigim,
ben de "iyi" gün "kotü" gün dostu ayirimimi söyle yapiyorum.
Kotü gün de dostun gibi görünmek kolaydir. Uzgün gibi durabilir insanlar. Iclerinden "oh benim basima gelmedi coksükür" diye gecirebilirler de bilemezsin, kotü gün dostunu oynamak kolaydir, ama gercekten "iyi " gün dostu olmak zordur. Senin iyi bir gününde kac arkadasin gercekten o olay kendi basina gelmis gibi sevinebilir, gözleri parlayarak. Bunu oynamak zordur iste . O yüzden benim gercek dostum, benim basima iyi birsey geldiginde, kiskanmadan "ya ben?" diye düsünmeden benim adima yürekten sevinendir. derim ben:)))
sevgiler..
elif

Umran Altunkaya said...

Elifcigim baska bir guzel bakis acisi. Cok haklisin!